PRiSMA Bluelightprotect bril is mede ontwikkeld door Dr. Alexander Wunsch, een technologie die werkt. Blokkeert blauwlicht tot 99%, geeft rust aan de ogen en zorgt voor een betere nachtrust.
0
Winkelwagen
€ 0,00

Ziet u aan het einde van de dag niet meer scherp? Of kunt zich niet meer concentreren op het beeldscherm? Heeft u vermoeide of branderige ogen? Of last van vermoeidheid na beeldschermwerk? Wilt u degeneratie van het oog voorkomen? Dan is PRiSMA® Bluelightprotect zeer voor geschikt u.
 


PRiSMA® Bluelightprotect beeldschermbrillen zijn speciaal ontworpen om uw ogen te beschermen tegen schadelijke invloeden van overmatig blauw licht uit beeldschermen, spaarlampen, LED lampen en TL buizen.

Waarom uw ogen beschermen tegen blauw licht?

Veel studies bevestigen dat het lichtspectrum met een grote dosis blauw licht schade kan aanrichten aan het netvlies van het oog, de macula en de fundus oculi. De macula bevind zich aan de achterwand in het oog, ook wel de gele vlek genoemd. De lens van het oog filtert het ultraviolete licht, maar niet het blauwe licht. Als men teveel blauw licht binnen krijgt kan dit op langere termijn leiden tot schade aan het oog. Hierbij worden de lichtgevoelige cellen van het oog beschadigdDeze schade heet maculaire degeneratie (AMD), een ongeneeslijke aandoening van de gele vlek. Blauwe (korte golffrequentie) lichtstralen breken meer in de ooglens, waardoor het brandpunt juist vòòr het netvlies plaats vindt in plaats van op het netvlies. Hierdoor is er meer verspreiding van blauw licht in het oogvocht dat zich in de oogbol bevindt, waardoor er een waziger (verstrooid) zicht kan ontstaan. Overigens kan men geen details zien met blauw licht. Het oog van de mens is geoptimaliseerd om scherp te zien met groen en rood  licht. Sporters en piloten dragen regelmatig gele brillen om het blauwe licht te filteren. Daarmee zien ze scherper en het verhoogd het contrast. Patiënten die een macula degeneratie hebben, krijgen vaak een gele bril voorgeschreven om hun ogen te beschermen tegen het schadelijke blauwe licht.
 

                      Zonder PRiSMA Bluelightprotect                          Met PRiSMA Bluelightprotect

Vermoeide ogen door computer gebruik

Werken met een computer vraagt van ons een enorme inspanning. Typische klachten zijn: hoofdpijn, vermoeide ogen, branderige en tranende ogen, flikkerend zicht, wazig zicht, vermoeidheid, zenuwtrekjes aan het ooglid en bijziendheid. Helaas maakt een conventionele computerbril dit niet altijd tot een significante verbetering, omdat deze bril geen rekening houdt met het kleuren spectrum, als men naar het scherm kijkt.

PRiSMA® heeft een Bluelightprotect technologie ontwikkeld om visuele vermoeidheid tegen te gaan. Het gaat de eerder benoemde inspanning tegen door het overmatige blauwe licht component weg te filteren, wat uit beeldschermen komt en alle overige kunstmatige lichtbronnen. Verder bieden de PRiSMA® brillen een hoger contrast, waardoor er een verhelderend zicht ontstaat.


Wat doet licht met u?

Daglicht bestaat uit een gelijkmatige verdeling van het kleurenspectrum. De ouderwetse gloeilamp heeft het meest prettige licht naast daglicht. Dit komt omdat deze lamp veel meer rood uitstraalt. Het rode licht en nabij-infrarood licht bevorderen regeneratieve processen zoals celvernieuwing. Blauw licht heeft de neiging om een stimulerend effect te geven en ons wakker te houden. Het remt de productie van het slaaphormoon melatonine en bevordert de vorming van stresshormonen, zodat ons lichaam is ingesteld op het dagritme.


Mensen brengen vele uren van de dag door achter een beeldscherm in hun leven. Dat kan wel oplopen tot 8 a 10 uur per dag of meer. Voortdurend kijken naar digitale beelden veroorzaakt visuele stress, hierdoor worden onze ogen en zenuwstelsel belast. Dit komt omdat de moderne schermen (LCD/LED monitor, tv, ipad en smartphones) een te grote hoeveelheid aan (korte golffrequentie) blauw achtergrond licht uitstralen. Daarnaast zijn er vaak nog fluorescerende lampen zoals TL buizen, LED lampen en spaarlampen die ook een flinke hoeveelheid aan blauw licht bevatten, dit belast uw ogen en zenuwstelsel nog eens extra. Omdat het overmatige blauwe licht het rode licht overheerst, ontstaat er een tekort aan rood en infrarood licht. Hierdoor onstaan te veel stresshormonen en wordt het regeneratieve proces in ons lichaam tegen gehouden.

Hier een voorbeeld: in de eerste afbeelding, straalt een LCD/LED scherm hoge hoeveelheden blauw licht uit.
 


(1) LED monitor, blauw is in overmaat aanwezig, en rood is duidelijk in de minderheid. (2) De PRO filter elimineert duidelijk het blauw. (3) Een halogeen/gloeilamp straalt weinig blauw uit, maar juist veel rood.

Kleurspectrum van iphone/laptop enz. klik hier

De speciale PRiSMA® filters zijn in 2 tinten verkrijgbaar (niet op sterkte leverbaar)

PRiSMA® PRO PRiSMA® PRO biedt de maximale bescherming op uw werkplek. De speciale lenzen, filteren optimaal het overdadig deel van het blauwe licht uit uw monitor en andere kunstmatige blauwe lichtbronnen, zoals bijvoorbeeld TL verlichting en spaarlampen. De PRiSMA® PRO is aan te bevelen indien u al oogklachten, vermoeidheidsklachten of hoofdpijn heeft.

PRiSMA® LiTE  filtert het blauwe licht in mindere mate, maar biedt een goede bescherming. Als u nog geen of beginnende vermoeidheids of oogklachten heeft, kunt u deze bril als preventie gebruiken. Door dat de PRiSMA® LiTE blauw minder filtert, zijn hierdoor kleuren beter waarneembaar. Om deze reden is de PRiSMA® LiTE geschikt voor grafisch ontwerpen of als autocad tekenaar. Als u zich moeilijk kunt concentreren of focussen bij andere werkzaamheden waar geen beeldscherm vereist is, zoals een boek lezen of precisiewerk, kan deze bril ook een uitkomst bieden.

Houdt er rekening mee dat het een enige tijd kan duren, variërend van enkele uren of dagen tot één of twee weken, totdat u gewend bent aan de verandering in kleur. U dient zich ervan bewust te zijn dat een aanpassingsperiode heel normaal is. De aanpassingsperiode is meestal korter met de PRiSMA® LiTE dan met PRiSMA® PRO.

Beide filters worden vaak toegepast, afwisselend van de licht intensiteit. Elke gebruiker kan beslissen op basis van hun eigen individuele behoefte en kiest de meest aansluitende filter die nodig is.

 

Product kenmerken

Al onze PRiSMA® Bluelightprotect brillen en CLiP-On lenzen worden gemaakt van materialen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en zijn CE gecertificeerd.


De gebruikte materialen zijn zeer stevig, de glazen zijn gemaakt van polycarbonate. De filter lenzen zijn hard afgedicht met anti-reflectie coating aan de achterzijde. Het model P1 filter heeft een volledig anti-reflectie coating. Storende reflecties en licht effecten die veroorzaakt worden door extern invallend licht worden sterk verminderd. De P1 brillen hebben een vuil- waterafstotende coating - Clean Coat, waardoor de bril minder snel vuil wordt. De PRiSMA® PRO en LiTE zijn voorzien van een UV400 filter zodat deze gebruikt kunnen worden als zonnebril. Daarnaast is de LiTE tint uitstekend geschikt voor in het verkeer (in de EU, niet volgens de Amerikaanse en Australische normen). De PRO tint is niet geregistreerd voor gebruik in het verkeer.

PRiSMA® CLiP-On is geschikt voor de brildrager. Middels een knijp systeem met beschermend materiaal kunt u de CLiP-On op uw bril plaatsen zonder uw bril te beschadigen. De CLiP-On heeft een handig flip-clip mechanisme waardoor u gemakkelijk het kleuren filter omhoog kan klappen.


Reiniging en onderhoud

Reinig uw bril met een zachte doek of met warm water en afwasmiddel indien nodig. Daarna wrijft u uw bril droog met een zachte doek. Wees voorzichtig bij het reinigen, oefen niet te veel druk uit op het glas om voortijdige slijtage te vermijden. Gebruik geen papieren doekjes of ander materiaal met houtvezel. Veelvuldig gebruik van de glazen en CLiP-On lenzen kan leiden tot fijne krasjes op het oppervlak. Dit zijn normale verschijnselen van slijtage en geven geen aanleiding tot garantieclaims.

Garantie

Op de PRiSMA® glazen en het montuur zit 1 jaar garantie. Normaal gebruik van de glazen kan krassen opleveren, deze krassen vallen buiten de garantie.

Helderheid aanpassen van het scherm biedt geen bescherming

De helderheid van het scherm wordt geregeld via een PWM Pulse-width modulation. Deze regelt de helderheid van het scherm via een bepaalde frequentie. Als men de helderheid van het scherm lager zet, zullen de pauzes tussen de licht frequenties langer worden, maar het blauwe licht wordt hierdoor niet verminderd.

Pulserende signalen verstoren het biologisch evenwicht. LCD/LED schermen stoppen alleen met de pulserende frequenties als de helderheid op 100% staat ingesteld. Daarom adviseren wij om het scherm op 100% helderheid in te stellen, en de speciale beeldschermbril van PRiSMA® te dragen.

 

 

Over ons

EyeSense
Koningin Julianastraat 25
4671 EE Dinteloord
Tel. 0621297035 (Jeroen Oerlemans)

Email: info@eyesense.nl
KvK : 55078222
BTW: NL147555887B01

 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Powered by CCV Shop webwinkel